Francuska prisutnost u Hrvatskoj Francusko veleposlanstvo u Zagrebu
fontsizeup fontsizedown

 français    hrvatski  
Accueil du site » Veleposlanstvo » Vijesti » Arhiva vijesti veleposlanstva » Događaji u 2005. godini » Događaji u 2005. godini

Zajednički posjet Hrvatskoj gđe Claudie Haigneré, francuske ministrice za europske poslove, i njenog njemačkog kolege g. Hans Martin Burya

Gospođa Claudie Haigneré, ministrica zadužena za europske poslove pri francuskom Ministarstvu vanjskih poslova, i njen njemački kolega gospodin Hans Martin Bury obavili su zajednički posjet Hrvatskoj, tj. Zagrebu 10. veljače 2005. Gđa Haigneré i g. Bury sastali su se s predsjednikom Republike Hrvatske, g. Stjepanom Mesićem, predsjednikom Vlade Republike Hrvatske, g. Ivom Sanaderom, te ministricom za europske integracije, gđom Kolindom Grabar-Kitarovic.

JPEG - 30.9 ko
Gđa Haigneré s hrvatskim predsjednikom g.Stjepanom Mesicem

Tema susreta bile su pripreme za procesus pridruživanja Hrvatske Europskoj Uniji što uključuje i punu suradnju s Haškim sudom koja predstavlja jedan od uvjeta za pokretanje pregovora o pristupanju 17. ožujka ove godine.

Ovaj zajednički posjet je novi dokaz francusko-njemačke suradnje, a mogao bi biti i vrijedan primjer za zemlje Zapadnog Balkana u trenutku kad Hrvatska i njeni susjedi aktivno surađuju na procesu pomirenja.


Zadnja izmjena dana 17 mars 2006

Korisni linkovi

Facebook Twitter Google+ Storify Youtube Dailymotion Flickr RSS