Stipendije za školsku godinu 2014/2015 [fr]

Novčana potpora* za školovanje u francuskoj ustanovi u inozemstvu u vidu stipendije odobrava se obiteljima s nedostatnim prihodima. Ona pokriva, u cjelosti ili djelomično, troškove upisa i školovanja djeteta.

Obrazac za prijavu se može dobiti u dotičnoj školi, konzularnom odjelu Francuskog veleposlanstva ili se može učitati ovdje:

- Brošura (na francuskom) (ppt 916 ko)
- Potrebni dokumenti (na francuskom) (pdf 21,8 ko)
- Formular za prijavu (na francuskom) (doc 154,5 ko)
- Reforma školskih stipendija (na francuskom) (pdf 563,5 ko)

ROK ZA PREDAJU PRIJAVA JE = = ČETVRTAK 9. LISTOPADA 2014. GODINE U 12 sati i 15 minuta= = .

Konzularni odjel moli da se obratite gđi. Mariji CANJAR na broj telefona 01 48 93 600 radi ugovaranja termina predavanja popunjene prijave i radi provjere prikupljenih potrebnih dokumenata.

= = NEPOTPUNE PRIJAVE BIT ĆE AUTOMATSKI ODBIJENE= = TE NIJEDNO KAŠNJENJE NEĆE BITI PRIHVAĆENO.

Konzularni savjetnik kojeg ste izabrali 25. svibnja 2014. godine, gđa Florence NIGRON - DAUTOVIC, po prvi puta će sudjelovati na sastanku Konzularnog vijeća za školske stipendije (CCB) umjesto g. Louisa SARRAZINa, nekadašnjeg savjetnika AFE (Skupština francuskih državljana u inozemstvu) zaduženog za ovu izbornu jedinicu.

Podsjećamo da ovo Konzularno vijeće u drugom ciklusu pregledava :

  • prijave koje su po prvi puta uputile obitelji iz izborne jedinice Zagreb nakon roka za predaju prijava u prvom ciklusu CCB-a ili koje su uputile obitelji koje većborave u Zagrebu, a čija se financijska situacija u međuvremenu pogoršala,
  • prijave za ponovno pregledavanje koje su uputile obitelji nezadovoljne odlukom Agencije na osnovi stava nacionalne komisije,
  • prijave za produljenjem stipendije za učenike koji nisu položili maturu ili od strane obitelji koje iz razumljivih razloga (bolesti itd.) nisu bile u mogućnosti predati prijavu u prvom ciklusu CCB-a 2014./2015.

* Potpora se odnosi na djecu vrtičke i mlađe školske dobi koja posjeduju francusko državljanstvo i koja su upisana u registar francuskih državljana koji prebivaju u inozemstvu. Osim toga, bar jedan od roditelja mora prebivati u zemlji u kojoj se pohađana školska ustanova nalazi.

Zadnja izmjena dana 13/10/2014

Povratak na vrh