• Gastronomija: chef Lionel Levy u Zagrebu

  20. listopada 2016

  Gastronomija: chef Lionel Levy u Zagrebu

  Nakon sudjelovanja na posljednjem izdanju festivala "Taste the Mediterranean" u Šibeniku, Lionel Levy, chef okrunjen Michelinovom zvjezdicom, 3. i 4. studenog dolazi u Zagreb kako bi organizirao francusku večeru u suradnji s hrvatskom šeficom kuhinje Anom Grgić, te vodio radionicu kuhanja za srednjoškolce Ugostiteljsko-turističkog učilišta u Novom Zagrebu.

 • Francuski crtani film u Zadru

  19. listopada 2016

  Francuski crtani film u Zadru

  Nagrađeni filmovi festivala crtanog filma Best of Annecy 2015. predstavljeni su u Zadru od 18. do 22. listopada u okviru Međunarodnog festivala animacije.

 • Pristajanje broda „Lyre” u Dubrovniku

  19. listopada 2016

  Pristajanje broda „Lyre” u Dubrovniku

  Minolovac „Lyre” uplovio je 11. listopada 2016. u luku Dubrovnik, te je ondje boravio do 14. listopada 2016., u okviru svoje plovidbe po Jadranskom moru koja će potrajati nekoliko tjedana. Ovaj posjet vezan je uz suradnju naših dviju mornarica.

 • Okrugli stol posvećen otvorenim podacima

  19. listopada 2016

  Okrugli stol posvećen otvorenim podacima

  Uoči Summita u Parizu koji je posvećen Partnerstvu za otvorenu vlast, a koji će se održati od 7. do 9. prosinca 2016. godine, Francuski institut u Hrvatskoj bio je domaćin okruglog stola posvećenog otvorenim podacima organiziranog u suradnji s gđom Anamarijom Musom, povjerenicom za informiranje.

  Vijesti

  • Postavljena klupa prijateljstva u Lipiku

   11. listopada 2016

   Postavljena klupa prijateljstva u Lipiku

   G. Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika, i g. Jean Claude Dumont, gradonačelnik Coucy le Château, sudjelovali su na svečanosti postavljanja klupe francusko-hrvatskog prijateljstva 3. listopada u Lipiku.

   [više...]
  • Espace Campus France Croatie na Sajmu stipendija (Zagreb/Rijeka)

   6. listopada 2016

   Espace Campus France Croatie na Sajmu stipendija (Zagreb/Rijeka)

   Francusko veleposlanstvo u Republici Hrvatskoj – Espace Campus France Croatie sudjelovalo je, kao i prijašnjih godina, na ovogodišnjem 12. sajmu stipendija (11.10. Zagreb, 13.10. Rijeka).

   [više...]
  • CISAP na engleskom ENA 2016

   6. listopada 2016

   CISAP na engleskom ENA 2016

   Francuska škola za javnu upravu nudi 1 CISAP na engleskom jeziku (za najviše dva kandidata): Impact Strategies and Lobbying in the European Union (od 24. do 28. listopada). Rok za prijavu: 12. listopad 2016.

   [više...]
  • Kandidatura Pariza za Olimpijske igre 2024.

   5. listopada 2016

   Kandidatura Pariza za Olimpijske igre 2024.

   Predsjednik MOO, g. Bach, posjetio je Pariz 1. i 2. listopada kako bi proučio kandidaturu Pariza za Olimpijske i Paraolimpijske igre 2024. godine. (Photo: Présidence de la République)

   [više...]
  • Digitalna književna kabina L.I.R.

   3. listopada 2016

   Digitalna književna kabina L.I.R.

   Prije izlaganja na Sajmu knjige u Frankfurtu u 2017. godini, digitalna književna kabina L.I.R. (Livre in Room) predstavljena je u Zagrebu od 3. rujna do 2. listopada u Francuskom institutu.

   [više...]
  Hrvatski zaposlenici: istek prijelaznog razdoblja

  Prijelazno razdoblje pristupa francuskom tržištu rada za hrvatske državljane, uvedeno u trenutku ulaska Hrvatske u Europsku uniju, isteklo je 1. srpnja 2015. godine.

  Platforma France Alumni Croatie

  Ova društvena mreža, namijenjena svim hrvatskim građanima koji su boravili u Francuskoj radi studija ili stručnog usavršavanja, omogućuje im međusobnu komunikaciju, pristup ponudama za stručno usavršavanje, informacije o stipendijama, ponudama za posao itd.

  Gdje se nalazimo?

  Uvećati kartu

  Facebook Francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj

  Korisni linkovi

  JPEG PNG
  PNG Label Qualité Français langue étrangère - GIF
  Institut français de Zagreb - JPEG JPEG
  JPEG JPEG
  JPEG