• Deseti Hrvatsko-francuski upravnopravni dani

  20. rujna 2016

  Deseti Hrvatsko-francuski upravnopravni dani

  10. Hrvatsko-francuski upravnopravni dani održali su se u Splitu 15. i 16. rujna. Ovaj godišnji simpozij organizirali su Sveučilište u Splitu te Panthéon-Assas, Pariz II, Visoki upravni sud Republike Hrvatske, Državni savjet Francuske Republike, te Centar za europsku dokumentaciju i istraživanja Robert Schuman iz Splita.

 • Davis kup: susret Francuska-Hrvatska u Zadru

  13. rujna 2016

  Davis kup: susret Francuska-Hrvatska u Zadru

  Hrvatska Davis Cup reprezentacija polufinalni susret Svjetske skupine protiv Francuske igrala je od 16. do 18. rujna u Zadru. Hrvatska, pobjednik susreta, igrat će u finalu od 25. do 27. studenog protiv Argentine.

 • Stipendije za školsku godinu 2016./2017.

  8. rujna 2016

  Stipendije za školsku godinu 2016./2017.

  Francuska škola u Zagrebu. Stipendije za školsku godinu 2016./2017 - Drugi krug sastanaka Konzularnog vijeća za školske stipendije. Prijave se moraju predati do 30. rujna 2016. godine u 13 sati.

 • Oproštajni posjeti veleposlanice

  6. rujna 2016

  Oproštajni posjeti veleposlanice

  Na samom kraju svog mandata, započetog u siječnju 2013. godine, veleposlanica Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, gđa Michèle Boccoz, primljena je 6. rujna 2016. u oproštajni posjet kod gđe Kolinde Grabar-Kitarović, g. Željka Reinera i g. Tihomira Oreškovića. (Foto: Ured Predsjednice RH / Domagoj Opačak)

 • Digitalna književna kabina L.I.R.

  29. kolovoza 2016

  Digitalna književna kabina L.I.R.

  Uđi u vizualni svijet knjiga i kroz hologram doživi nezaboravno iskustvo! Prije izlaganja na Sajmu knjige u Frankfurtu u 2017. godini, digitalna književna kabina L.I.R. (Livre in Room) predstavljena je u Zagrebu od 3. rujna do 2. listopada u Francuskom institutu. Tijekom čitavog rujna bit će organiziran i popratni program čitanja i susreta.

  Vijesti

  Hrvatski zaposlenici: istek prijelaznog razdoblja

  Prijelazno razdoblje pristupa francuskom tržištu rada za hrvatske državljane, uvedeno u trenutku ulaska Hrvatske u Europsku uniju, isteklo je 1. srpnja 2015. godine.

  Platforma France Alumni Croatie

  Ova društvena mreža, namijenjena svim hrvatskim građanima koji su boravili u Francuskoj radi studija ili stručnog usavršavanja, omogućuje im međusobnu komunikaciju, pristup ponudama za stručno usavršavanje, informacije o stipendijama, ponudama za posao itd.

  Gdje se nalazimo?

  Uvećati kartu

  Facebook Francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj

  Korisni linkovi

  JPEG PNG
  PNG Label Qualité Français langue étrangère - GIF
  Institut français de Zagreb - JPEG JPEG
  JPEG JPEG
  JPEG