• Posjet Harlema Désira Hrvatskoj (21. ožujka 2017.)

  21. ožujka 2017

  Posjet Harlema Désira Hrvatskoj (21. ožujka 2017.)

  Francuski Državni tajnik za europske poslove, Harlem Désir, održao je bilateralni politički sastanak sa svojom hrvatskom kolegicom Marijom Pejčinović Burić, te je prisustvovao svečanosti otvaranja novog terminala Zračne luke Zagreb, koji je nastao kao plod uzornog partnerstva između Francuske i Hrvatske.

 • Goût de/Good France, 21. ožujka 2017.

  21. ožujka 2017

  Goût de/Good France, 21. ožujka 2017.

  Goût de / Good France okupit će le 21. ožujka 2017. više od 2.000 chefova na 5 kontinenata koji će slaviti francusku gastronomiju. Nakon prošlogodišnjeg izdanja u koje se uključilo 9 restorana iz nekoliko hrvatskih regija, ove godine sudjelovat će 17 restorana diljem cijele zemlje.

 • Dobitnik Medalje Fields Cédric Villani u Zagrebu

  19. ožujka 2017

  Dobitnik Medalje Fields Cédric Villani u Zagrebu

  Francuski matematičar Cédric Villani održat će predavanje otvoreno za javnost, na engleskom jeziku, na PMF-u Sveučilišta u Zagrebu, na temu « Matematika i umijetnost » u ponedjeljak 3. travnja u 17 h na Matematičkom odsjeku, Bijenička 30 (dvorana 003).

 • Praznik Frankofonije u Hrvatskoj

  18. ožujka 2017

  Praznik Frankofonije u Hrvatskoj

  Obilježava se tijekom ožujka 2017. godine u 15 gradova. Više od 150 događanja organizirano je na inicijativu veleposlanstava zemalja članica Frankofonije prisutnih u Zagrebu (Belgija, Kanada, Francuska, Grčka, Mađarska, Maroko, Rumunjska, Slovenija, Švicarska).

  Vijesti

  Hrvatski zaposlenici: istek prijelaznog razdoblja

  Prijelazno razdoblje pristupa francuskom tržištu rada za hrvatske državljane, uvedeno u trenutku ulaska Hrvatske u Europsku uniju, isteklo je 1. srpnja 2015. godine.

  Platforma France Alumni Croatie

  Ova društvena mreža, namijenjena svim hrvatskim građanima koji su boravili u Francuskoj radi studija ili stručnog usavršavanja, omogućuje im međusobnu komunikaciju, pristup ponudama za stručno usavršavanje, informacije o stipendijama, ponudama za posao itd.

  Gdje se nalazimo?

  Uvećati kartu

  Activité sociale

  Korisni linkovi

  JPEG PNG
  PNG Label Qualité Français langue étrangère - GIF
  Institut français de Zagreb - JPEG JPEG
  JPEG JPEG
  JPEG